Beemster

Begrafenis of crematie in Beemster

Zoekt u persoonlijke begeleiding voor een begrafenis of crematie in Beemster? Fleur van Duin en Carla Bleesing-van der Hulst van Symfonie Uitvaarten zorgen voor een waardevol afscheid.

Samen met u zoeken we naar de juiste inhoud en vorm zodat het afscheid recht doet aan de dierbare en de nabestaanden. We zijn op de hoogte van de mogelijkheden voor een begrafenis of crematie in Beemster en kunnen u informeren over de kosten die aan verschillende locaties verbonden zijn.

Wat biedt Symfonie?
  • Een begrafenis of crematie die past bij de overledene én bij de naasten
  • Toewijding, rust en zorgvuldigheid
  • Een waardevolle uitvaart, ongeacht óf en waar u voor een uitvaart verzekerd bent
  • Altijd snel een begroting, geen financiële verrassingen achteraf
  • Professionele uitvaartbegeleiding

Heeft u vragen

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die er zijn voor een begrafenis of crematie in Beemster?

Crematoria

In Beemster is geen crematorium. De crematoria in de omgeving bevinden zich in Purmerend, Hoorn, Heerhugowaard, Schagen, Amsterdam en Zaandam.

Overzicht begraafplaatsen en kerken in Beemster

In Beemster bevinden zich twee begraafplaatsen en verschillende mooie kerken en locaties voor afscheidsdiensten en condoleances. Er zijn nog vele andere locaties zoals horecagelegenheden, verenigingsgebouwen, dorpshuizen, musea. We informeren voor u naar mogelijkheden en beschikbaarheid.

middenbeemster-keyserin

Keyserkerk en begraafplaats, Middenbeemster

De Keyserkerk is een monumentale kerk in het centrum van Middenbeemster. Deze kerk biedt een sfeervolle ambiance voor een al dan niet kerkelijke uitvaart. In de naastgelegen Keyserin kan de condoleance plaatsvinden. De kerk biedt ruimte aan 175 personen. De algemene begraafplaats ligt op loopafstand.

Middenweg 148 – 1462 HL Middenbeemster

middenbeemster-keyserin

Keyserin en begraafplaats, Middenbeemster

Naast de Keyserkerk werd in 2012 de Keyserin in gebruik genomen. De Keyserin heeft een ruime en lichte foyer en kan zeer goed gebruikt worden voor condoleances en uitvaarten, zowel kerkelijk als niet-kerkelijk. Deze locatie biedt ruimte aan ongeveer 100 personen. De algemene begraafplaats bevindt zich op loopafstand.

Middenweg 148 – 1462 HL Middenbeemster

beemster-noordbeemster

Schuilkerk Beemster, Noordbeemster

Dit kerkje stamt uit 1785 en is zo gebouwd, dat het vanaf de buitenkant niet opvalt. Zoals gebruikelijk in de Doopsgezinde traditie moest de plaats van samenkomst “verscholen” zijn. Deze locatie in Noordbeemster is sober ingericht en zeer geschikt voor een kleine uitvaart tot ongeveer 50 personen. In Westbeemster en Middenmeester is gelegenheid om te begraven.

Middenweg 86-87, Noordbeemster

beemster-dekapel

De Kapel, Zuidoostbeemster

De Kapel is een intieme en lichte ruimte met een goede akoestiek. Deze locatie kan goed gebruikt worden voor uitvaarten, zowel kerkelijk als niet-kerkelijk. De Kapel is zeer geschikt voor een uitvaart in kleinere kring en biedt ruimte aan ongeveer 80 personen. In Zuidoostbeemster is geen begraafplaats. Meestal wordt er vanuit de Kapel begraven in Middenbeemster of Purmerend.

 Pr. Wilhelminasingel 39 – 1461 AL Zuidoostbeemster

beemster-westbeemster

R.K. kerk en begraafplaats, Westbeemster

De Joannes de Doperkerk is traditioneel ingericht en heeft een prachtig altaar met gebrandschilderde ramen. Er is plaats voor 300 personen en deze locatie is daarmee zeer geschikt voor een groot gezelschap. Achter de kerk ligt de Rooms-Katholieke begraafplaats. Parkeren kan op het naastgelegen kerkplein.

Jisperweg 55 – 1464 NG Westbeemster

werkgebied-breidablik

Breidablick, Middenbeemster

Op het terrein van de antroposofische instelling Breidablick, staat het gebouw Ostara. Een prima locatie om met een gezelschap tot ongeveer 100 personen een afscheid te houden. Er is een aparte ruimte voor een condoleance en de catering kan worden verzorgd door Breidablick. Begraven is mogelijk op de algemene begraafplaats die op loopafstand ligt.

Bamestraweg 2 – 1462 VN Middenbeemster

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een begrafenis of crematie in Beemster?