Monnickendam en omgeving

Begrafenis of crematie in Monnickendam en omstreken

Zoekt u persoonlijke begeleiding voor een begrafenis of crematie in Monnickendam en omgeving? Fleur van Duin en Carla Bleesing-van der Hulst van Symfonie Uitvaarten zorgen voor een waardevol afscheid.

Samen met u zoeken we naar de juiste inhoud en vorm zodat het afscheid recht doet aan de dierbare en de nabestaanden. We zijn op de hoogte van de mogelijkheden voor een begrafenis of crematie in Monnickendam en omliggende dorpen en kunnen u informeren over de kosten die aan verschillende locaties verbonden zijn.

Wat biedt Symfonie?
  • Een begrafenis of crematie die past bij de overledene én bij de naasten
  • Toewijding, rust en zorgvuldigheid
  • Een waardevolle uitvaart, ongeacht óf en waar u voor een uitvaart verzekerd bent
  • Altijd snel een begroting, geen financiële verrassingen achteraf
  • Professionele uitvaartbegeleiding

Heeft u vragen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een begrafenis of crematie in Monnickendam en omgeving?

Crematoria

In Monnickendam en omliggende dorpen is geen crematorium. De crematoria in de omgeving bevinden zich in Amsterdam, Purmerend, Hoorn, Heerhugowaard, Schagen en Zaandam.

Overzicht begraafplaatsen en kerken in Monnickendam en omgeving

Hieronder ziet u een selectie van kerken, kerkjes en andere locaties, die zich goed lenen voor een afscheidsdienst of condoleance. Er zijn nog vele andere locaties zoals horecagelegenheden, verenigingsgebouwen en dorpshuizen. We informeren voor u naar mogelijkheden en beschikbaarheid.

monnickendam

Grote Kerk en begraafplaats, Monnickendam

Aan de rand van het historische centrum van Monnickendam ligt de Grote Kerk, een in gotische stijl gebouwde driehallenkerk. De indeling kan aangepast worden aan het aantal aanwezigen, van kleine gezelschappen tot grote van ongeveer 500 personen. Begraven gebeurt over het algemeen op de begraafplaats aan de Kloosterdijk.

.

De Zarken 2 – 1141 BL Monnickendam

monnickendam-luthersekerk

Lutherse Kerk, Monnickendam

De Lutherse kerk is een kleine achttiende eeuwse kerk midden in het centrum van Monnickendam. Het kerkje met een historisch orgel heeft een warme en intieme sfeer en biedt ruimte aan maximaal 100 mensen.

Voor mogelijkheden tot begraven, verwijzen we naar de algemene informatie hierboven.

Zuideinde 39 – 1141 VK Monnickendam

monnickendam-rooms

Rooms-Katholieke kerk, Monnickendam

De Rooms-Katholieke kerk in het centrum van Monnickendam dateert uit de 19e eeuw en heeft achter het altaar een aantal prachtige gebrandschilderde ramen. De kerk biedt plaats aan ongeveer 200 personen.

Op de begraafplaats aan de Kloosterdijk is een katholiek gedeelte aanwezig, waar in gewijde grond begraven kan worden.

Noordeinde 17 – 1141 AE Monnickendam

monnickendam-vermaning

Doopsgezinde Vermaning, Monnickendam

De Doopsgezinde Vermaning is een monumentaal kerkje in het centrum van Monnickendam en dateert vermoedelijk uit de 17e eeuw; de voorgevel stamt uit de 19e eeuw. Het heeft een sober en stijlvol interieur en is geschikt voor een gezelschap tot ongeveer 80 personen. Voor mogelijkheden tot begraven, verwijzen we naar de algemene informatie hierboven.

Weezenland 15 – 1141 BN Monnickendam

monnickendam-weeshuis

Het Weeshuis, Monnickendam

Het sfeervolle 16e eeuwse Weeshuis doet tegenwoordig onder andere dienst als theeschenkerij. De ruimte kan niet gebruikt worden voor een uitvaartbijeenkomst, maar is uitstekend geschikt voor een condoleance, bijvoorbeeld na afloop van een begrafenis. Er is plaats voor maximaal 80 personen.

Weezenland 16 – 1141 BN Monnickendam

broekinwaterland-kerk

Kerk en begraafplaats, Broek in Waterland

De kerk is het oudste gebouw in het schilderachtige Broek in Waterland. De fundamenten dateren uit de 14e eeuw. De kerk ademt een vriendelijke en lichte sfeer en biedt ruimte aan ongeveer 250 -300 personen. De ruimte kan tevens gebruikt worden voor een condoleance, bijvoorbeeld na de gang naar de begraafplaats die zich op loopafstand bevindt.

Kerkplein 13 – 1151 AH Broek in Waterland

locatie

Broekerhuis, Broek in Waterland

Het stijlvolle Broekerhuis werd gebouwd aan het eind van de 18e eeuw en heeft door de tijd heen diverse functies gehad. Inmiddels is het een gewilde locatie voor allerlei gelegenheden. Voor een uitvaartbijeenkomst is de capaciteit rond de 100 personen, voor een condoleance ongeveer 170 personen. De begraafplaats bevindt zich op loopafstand.

Leeteinde 16 – 1151 AK Broek in Waterland

zuiderwoude-1

Kerk en begraafplaats, Zuiderwoude

Centraal gelegen in het landelijke dorp Zuiderwoude, biedt de Kerk een gastvrij welkom voor menige culturele activiteit. Ook uitvaartbijeenkomsten met gezelschappen tot ongeveer 100 personen kunnen in deze sobere, stijlvolle kerk gehouden worden. Een begrafenis is mogelijk op de naastgelegen begraafplaats.

Zuiderwouder Dorpsstraat 1
1153 PB Zuiderwoude

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een begrafenis of crematie in Monnickendam en omgeving?