Schermerhorn en omgeving

Begrafenis of crematie in Schermerhorn en omgeving

Zoekt u persoonlijke begeleiding voor een begrafenis of crematie in Schermerhorn en omgeving? Fleur van Duin en Carla Bleesing-van der Hulst van Symfonie Uitvaarten zorgen voor een waardevol afscheid.

Samen met u zoeken we naar de juiste inhoud en vorm zodat het afscheid recht doet aan de dierbare en de nabestaanden. We zijn op de hoogte van de mogelijkheden voor een begrafenis of crematie in Schermerhorn en omgeving en kunnen u informeren over de kosten die aan verschillende locaties verbonden zijn.

Wat biedt Symfonie?
  • Een begrafenis of crematie die past bij de overledene én bij de naasten
  • Toewijding, rust en zorgvuldigheid
  • Een waardevolle uitvaart, ongeacht óf en waar u voor een uitvaart verzekerd bent
  • Altijd snel een begroting, geen financiële verrassingen achteraf
  • Professionele uitvaartbegeleiding

Heeft u vragen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een begrafenis of crematie in Schermerhorn en omgeving?

Crematoria

In Schermerhorn en omliggende dorpen is geen crematorium. De crematoria in de omgeving bevinden zich in Heerhugowaard, Schagen, Hoorn, Purmerend, Amsterdam en Zaandam.

Overzicht begraafplaatsen en kerken in Schermerhorn en omgeving

In de voormalige gemeente Schermer ligt in ieder dorp een begraafplaats en in Schermerhorn zijn er zelfs twee. Hieronder ziet u verschillende mooie kerken die zeer geschikt zijn om afscheidsbijeenkomsten in te organiseren. Er zijn nog vele andere locaties zoals horecagelegenheden, verenigingsgebouwen en dorpshuizen. We informeren voor u naar mogelijkheden en beschikbaarheid.

schermerhorn-grotekerk

Grote Kerk en begraafplaats, Schermerhorn

De 17e eeuwse Grote Kerk heeft een mooi licht interieur met onder meer een beschilderd plafond en schitterende gebrandschilderde ramen. Het interieur is grotendeels nog authentiek, met bijvoorbeeld originele eikenhouten herenbanken rondom de pilaren. Een stijlvolle entourage, zeker ook voor een grote uitvaart tot ongeveer 250 personen. De begraafplaats is gelegen achter de kerk.

Oosteinde 2 – 1636 XV Schermerhorn

schermerhorn-rk

R.K. Kerk en begraafplaats, Schermerhorn

De Onze Lieve Vrouw Geboortekerk is gebouwd in 1963 en sinds mei 1964 in gebruik genomen. In 2002 is de kerk geheel gerenoveerd. Het is een gebouw met een prettige uitstraling in het hart van het dorp Schermerhorn. De kerk is uitgerust met moderne geluids- en beeldapparatuur en is zeer geschikt voor grote uitvaarten, condoleances, avondwaken tot 300 personen. De R.K. begraafplaats ligt op loopafstand van de kerk

Hornplein 1 – 1636 XE Schermerhorn

grootschermer-kerk

Dorpskerk en begraafplaats, Grootschermer

Dit zaalkerkje dateert uit 1763 en werd gebouwd op de plek van een kerkje uit de 17e eeuw. Het interieur is nog grotendeels afkomstig uit dat eerdere kerkje. De kerk wordt nu alleen nog voor culturele doeleinden gebruikt en biedt plaats aan ongeveer 70 personen. Naast de kerk ligt een begraafplaats.

Zuideinde 5 – Grootschermer

stompetoren

Kerk en begraafplaats, Stompetoren

Deze kerk uit de 17e eeuw is gebouwd in de vorm van een kruiskerk en in de stijl van de laatgothiek. De kerk wordt zowel voor kerkelijke als culturele doeleinden gebruikt. Er is plaats voor ongeveer 200 mensen. Begraven is mogelijk op de naastgelegen begraafplaats.

Noordervaart 122 – 1841 JC Stompetoren

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een begrafenis of crematie in Schermerhorn en omgeving?