Edam-Volendam

Begrafenis of crematie in Edam en Volendam

Zoekt u persoonlijke begeleiding voor een begrafenis of crematie in Edam en Volendam? Fleur van Duin en Carla Bleesing-van der Hulst van Symfonie Uitvaarten zorgen voor een waardevol afscheid.

Samen met u zoeken we naar de juiste inhoud en vorm zodat het afscheid recht doet aan de dierbare en de nabestaanden. We zijn op de hoogte van de mogelijkheden voor een begrafenis of crematie in Edam en Volendam en kunnen u informeren over de kosten die aan verschillende locaties verbonden zijn.

Wat biedt Symfonie?
  • Een begrafenis of crematie die past bij de overledene én bij de naasten
  • Toewijding, rust en zorgvuldigheid
  • Een waardevolle uitvaart, ongeacht óf en waar u voor een uitvaart verzekerd bent
  • Altijd snel een begroting, geen financiële verrassingen achteraf
  • Professionele uitvaartbegeleiding

Heeft u vragen

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die er zijn voor een begrafenis of crematie in Edam en Volendam?

Crematoria

In Edam en Volendam is geen crematorium. De crematoria in de omgeving bevinden zich in Amsterdam, Purmerend, Hoorn, Heerhugowaard, Schagen en Zaandam.

Overzicht begraafplaatsen en kerken in Edam en Volendam

In Edam bevindt zich een algemene en een katholieke begraafplaats, in Volendam is een katholieke begraafplaats. Hieronder ziet u verschillende mooie kerken voor afscheidsbijeenkomsten en condoleances. Er zijn nog vele andere locaties zoals horecagelegenheden en verenigingsgebouwen. We informeren voor u naar mogelijkheden en beschikbaarheid.

edam-grotekerk

Grote Kerk en begraafplaats, Edam

De monumentale Grote Kerk aan de rand van Edam biedt een stijlvolle ambiance voor een uitvaartplechtigheid met de mogelijkheid van een condoleance in het Koorgedeelte. Standaard heeft de kerk 350 zitplaatsen, uitbreiding tot 600 à 700 is mogelijk. Bij een kleinere uitvaart kan een meer intieme opstelling worden gekozen. Een begrafenis kan plaatsvinden op de naastgelegen Algemene Begraafplaats.

Grote Kerkstraat 57 – 1135 BC Edam

edam-deswaen

Kerk De Swaen, Edam

Kerk De Swaen, de voormalige Lutherse kerk ligt in het centrum van Edam. De ruimte is onlangs fraai opgeknapt en heeft een vriendelijke uitstraling. Het gebouw is goed toegankelijk voor rolstoelen en biedt plaats aan ongeveer 120 personen. Cateringmogelijkheden zijn aanwezig. Begraven is mogelijk op de Algemene Begraafplaats bij de Grote Kerk.

Voorhaven 135 – 1135 BP Edam

edam-Nicolaaskerk

R.K. kerk en begraafplaats, Edam

De Heilige Nicolaaskerk uit de eerste helft van de 19 eeuw is gelegen aan één van de fraaie grachten van Edam. De kerk wordt met name gebruikt voor kerkelijke uitvaarten en biedt plaats aan ongeveer 300 mensen. Begraven is mogelijk op de Rooms-Katholieke Begraafplaats aan het Zeevangsdijkje.

Voorhaven 124 – 1135 BV Edam

edam-Vermaning

Doopsgezinde Vermaning, Edam

Dit prachtig gerestaureerde kerkje, gelegen aan de historische Kaasmarkt, ademt een intieme sfeer. De akoestiek is uitstekend. Het is zeer geschikt voor een kleine uitvaart tot ongeveer 80 personen. Ook leent het zich heel goed voor een condoleance. Op loopafstand bevindt zich de Algemene Begraafplaats bij de Grote Kerk.

Jan Nieuwenhuizenplein 4/6 – 1135 WV Edam

volendam-Vincentiuskerk

R.K. kerk en begraafplaats, Volendam

In de oude kom staat de St. Vincentiuskerk die anno 1860 gereed kwam. Vanaf die tijd is de kerk een aantal malen uitgebreid en gerestaureerd. Er is ruimte voor 500 personen. De kerk wordt met name gebruikt voor kerkelijke uitvaarten. Een begrafenis kan plaatsvinden op de naastgelegen R.K. begraafplaats.

Kerkepad 1 – 1131 XN Volendam

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een begrafenis of crematie in Edam en Volendam?