Nazorg

nazorgNa de drukke week van de uitvaart met al zijn voorbereidingen breekt er vaak een stillere periode aan. Wij nemen binnen enkele weken contact met u op om na te praten over de uitvaart en om te horen hoe het met u gaat. Misschien zijn er dingen waarbij we u kunnen helpen, zoals met het opstellen en versturen van bedankkaartjes, de keuze van een grafmonument of de asbestemming.

 

NuNazorg
Symfonie heeft een samenwerkingsovereenkomst met Margot Knapen van NuNazorg, een landelijke organisatie die gespecialiseerd is in ondersteuning bij alle soorten hulpvragen die te maken hebben met rouw en verlies. Ongeveer zes weken na de uitvaart neemt Margot telefonisch contact met u op om te horen hoe het met u is. Zij kijkt met u terug op de uitvaart en gaat in op de verschillende gebieden waarop u mogelijk wat extra steun zou kunnen gebruiken. Die ondersteuning geldt voor alle mogelijke gebieden, van puur praktisch/zakelijk tot psychisch/emotioneel.

Digitale Nazorg
Als nabestaande wordt u geconfronteerd met veel zaken die u moet afwikkelen. In toenemende mate ook op digitaal gebied. Want bent u bekend met wat uw dierbare aan persoonlijke of misschien wel zakelijke activiteiten op de computer, telefoon of het internet achterlaat? Symfonie werkt samen met Digitale Nazorg. Dit is een bedrijf dat in staat is digitale gegevensdragers (telefoon, tablet, laptop etc) van de overledene te onderzoeken op berichten, foto’s, films, muziek, chatbestanden etc. Uiteraard alleen als dit door de nabestaanden gewenst is. Vaak zijn bij de nabestaanden de wachtwoorden en (pin)codes niet bekend .

Digitale Nazorg kan toegang krijgen tot de apparatuur en gegevens weer toegankelijk maken, zelfs als gegevensdragers defect of beschadigd zijn. Dit gebeurt op een integere en zeer zorgvuldige manier, altijd in opdracht van en in overleg met de nabestaanden/opdrachtgever. Er wordt een privacy-overeenkomst getekend bij het verstrekken van de opdracht aan Digitale Nazorg.

 Wij zijn dag en nacht bereikbaar