wat-kost-een-begrafenis-of-crematie

Overlijden, afscheid
en zorg na begrafenis of crematie

Het afscheid van uw dierbare verdient alle aandacht en toewijding die maar mogelijk is. Een waardevol afscheid doet recht aan de overledene en de nabestaanden. Onze werkwijze kenmerkt zich door persoonlijke ondersteuning en advies.

Niets hoeft zoals het hoort en heel veel mag, zelfs wat niet hoort. Wij zijn vrij om dát te regelen wat bij ú past, omdat wij niet gebonden zijn aan verzekeringsmaatschappijen of andere organisaties. Vrijheid van keuze is wezenlijk, juist bij een uitvaart. Wij stemmen ons af op uw wensen.

Wij zijn dag én nacht bereikbaar op 06 37 39 36 82

Overlijden

U kunt na het overlijden rustig de tijd nemen om bij uw dierbare en “onder elkaar” te zijn, als u daar behoefte aan heeft.

  • Bij een overlijden thuis, waarschuwt u eerst de huisarts. Daarna kunt u ons bellen, óók midden in de nacht.
  • Samen met u bespreken we wat er als eerste moet gebeuren: dat is meestal de verzorging en het opbaren van uw dierbare.
  • Verder bespreken we met u wat er allemaal aan de orde komt: begraven of cremeren, de afscheidslocatie(s), de kist of wade, de rouwkaart, et cetera.

Afscheid

In de volgende dagen bereiden we samen stap voor stap het afscheid voor.

  • Hoe wilt u het leven van uw dierbare zo goed en zorgvuldig mogelijk eren? Dat komt tot uiting in het drukwerk, de wijze van vervoer, condoleance, locatie en natuurlijk in de inhoud en vormgeving van de uitvaart zelf.
  • Op de dag van de uitvaart komen alle voorbereidingen samen. Of het afscheid nu groot is of klein, in kerk, kroeg of crematorium of misschien wel bij u thuis, u wilt dat alles klopt en goed verloopt.

Na begrafenis of crematie

Een goed afscheid betekent veel voor de manier waarop u het verlies van uw dierbare ervaart. En hoe u in de periode erna uw leven weer oppakt.

  • Enkele weken na de uitvaart komen wij met u napraten over het afscheid. Hoe gaat het inmiddels met u? Hoe heeft u de uitvaart en de tijd erna ervaren?
  • Misschien heeft u nog wensen van praktische aard waarin wij u kunnen bijstaan. Dit kan gaan over de bestemming van de as, plaatsing van een grafsteen of het versturen van dankbetuigingen.
  • Nazorg

Wilt u persoonlijke begeleiding bij de begrafenis of crematie?

Samen zoeken we naar de juiste inhoud en vorm zodat dit afscheid past bij uw dierbare en u troost kan bieden.